Tattoo

POLS TATTOO

Een hand tattoo is hip. Op de bovenkant van je hand, je handpalm, een vinger, tussen je vingers: er is veel mogelijk. Zowel mannen als vrouwen laten hun handen tatoeëren. Bij deze tattoo zit je in één van twee kampen: pro of contra. Iedereen heeft een mening over een hand tattoo. Het is dan ook één van de zichtbaarste tattoos is.

Een pols tattoo is zichtbaar zonder al te schreeuwerig te zijn. Het valt ook altijd makkelijk te verbergen door middel van een horloge, een armband of je kunt er een shirt of trui met lange mouwen bovenop aandoen. Dit kan handig zijn in het professionele werkleven aangezien sommige werkgevers nog steeds afkeer aan zichtbare tatoeages hebben. Alhoewel die steeds vaker in de minderheid zijn, is dit nog steeds een probleem.

De huid bestaat uit drie lagen:

      • De opperhuid is de bovenste laag. Bij sommige lichaamsdelen is dit een extra dikke laag (bijvoorbeeld eelt op de voetzolen). De opperhuid bij de hand is dunner. Deze bovenste laag hernieuwt zich voortdurend: een correct geplaatste tattoo zal sowieso sneller vervagen op je hand dan op een ander lichaamsdeel.
      • Daarna volgt de lederhuid. In deze tweede laag moet de inkt van een tattoo geplaatst worden. Een tattoo artiest met weinig ervaring of kennis kan de inkt te diep of net te oppervlakkig aanbrengen. We spreken over millimeterwerk.
      • Tot slot is er het onderhuids bindweefsel. Daar bevindt zich onder andere het vetweefsel. Je kan het al raden: er is weinig vetweefsel op je hand.

Een pols tattoo komt in verschillende stijlen, kleuren en groottes. Eén van de meest voorkomende stijlen is fine line. In feite, kan een pols tattoo in elke stijl mogelijk worden getatoeëerd. Hieronder vind je alvast heel wat inspiratie.