Tattoo

KLEINE TATTOO

HOE KIES JE EEN TEKST TATTOO LETTERING FONT?

Je kan via twee manieren jouw lettertype vinden:

  • Je kan websites bezoeken. Daar vind je duizenden lettertypes die je gratis mag gebruiken. Je kiest je favoriete lettertype, de grootte en de tekst zelf. Er blijft weinig ruimte voor de artiest vrij.
  • Je vraagt om een gepersonaliseerd lettertype of design. De tattoo artiest gebruikt dan zijn eigen font of ontwerpt eentje speciaal voor jou. Dit noemen we lettering of script tattoo in plaats van een tekst tattoo.
In de jaren ’90 koos men vaak voor de Chicano lettering-stijl: deze tattoos komen overgewaaid uit de VS, maar de roots liggen in Mexico. Een Chicano is een persoon die in de VS woont, maar uit een ander land geëmigreerd is.
Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van alleen zwarte inkt, verwijzingen naar het christendom, portretten van aantrekkelijke vrouwen met clown make-up (ook een pasaya genoemd) en tekst die op graffiti lijkt, gekenmerkt door veel golven en krullen.

WAAROM EEN KLEINE TATTOO?

Kleine tattoos kunnen grote kunstwerken zijn.

Als je nog geen tattoo hebt, is het geen slecht idee om met een kleine tattoo te beginnen. Zo leer je hoe het tattooproces werkt, kun je zelf inschatten hoeveel pijn het doet…

Deze tattoos kunnen ook toegevoegd worden als gap fillers: je hebt al verschillende tattoos op je arm of been staan, maar hier en daar heb je nog een stukje blote huid. Met deze tattoos kun je die kleine ruimtes opvullen, en heb je een volle sleeve.

Deze kleintjes zijn ook geschikt op kleine lichaamsdelen: achter je oor, rond je borst of lies, op je pols of enkel… Aangezien ze klein zijn, kun je ze makkelijk verbergen.

Er zijn ook ontelbaar veel manieren om een tekst te laten tatoeëren. Je kan kiezen voor enkel tekst, je kan het combineren met andere elementen (zoals een roos), je kan met je moeder/zus/beste vriendin hetzelfde laten tatoeëren…