Tattoo

BLOEM TATTOO

Een boeket bloemen: wie wordt daar niet vrolijk van? Ze zijn (meestal) kleurrijk, er bestaan duizenden verschillende soorten en ze fleuren onmiddellijk je huis op.Een bloem tattoo is dan ook één van de populairste tattoos. Je kunt één bloem laten tatoeëren, maar evengoed een hele sleeve. Welke bloem mag jouw lichaam opvrolijken?

‘s Avonds sluit de lotusbloem haar bladen om de volgende dag haar pracht opnieuw te tonen. Daarom wordt een lotusbloem tattoo gelinkt aan wedergeboorte en nieuwe kansen. Sommige personen kiezen dan ook voor deze tattoo na het overwinnen van een moeilijke periode.

Aangezien het lotuseffect optreedt, symboliseert de bloem schoonheid en ook zuiverheid.

Je vindt tattoos van de lotusbloem terug in verschillende kleuren. Dit is hun betekenis.

  • ROZE LOTUSBLOEM TATTOO

De roze lotus symboliseert Buddha en het pad tot spirituele verlichting. Wanneer de roze lotus helemaal open gebloeid is, heb je het Nirwana bereikt. Dit is het hoofddoel van het boeddhisme.

  • RODE LOTUSBLOEM TATTOO

De betekenis van de rode lotus lijkt op die van andere rode bloemen. Ze representeert liefde en passie.

WELKE STIJLEN ZIJN ER MOGELIJK BIJ EEN BLOEM TATTOO?

Een bloementattoo kan in de meest uiteenlopende tattoostijlen gezet worden: van fotorealisme tot fine line, van surrealisme tot Japanse stijl.

Er zijn twee stijlen, die weinig tot geen gebruikmaken van bloemen. Dit zijn bio-organisch en blackwork. Het macabere element van bio-organic en de duistere fantasiewereld van blackwork vormen allesbehalve een evidente combinatie met vrolijke bloemen.